İstanbul Şehir Üniversitesi’nden bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için

İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı (Yarı Pasif) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Fakültemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümümüze intikal eden öğrencilerimizin, sıkça cevabını aradığı soruları ve cevaplarını derlediğimiz bir içerik oluşturduk.

Soru veya sorununuza cevap bulamadığınız durumlarda, bölüm öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Burak Özsöz ile ‘bys sistemi’ üzerinden gönderebileceğiniz ‘mesaj’ veya e-posta (burak.ozsoz@marmara.edu.tr) yoluyla irtibata geçebilirsiniz. Mümkün olan en kısa zamanda iletilerinize dönüş yapılacaktır.

Ders Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Ders kayıtları üniversite yönetimince 23 Ekim 2010 tarihine kadar uzatılmıştır. Bununla birlikte ders seçimlerini taslak halinde danışman onayına yollayan öğrencilerin ders seçimlerine, öğrencilerin derslere online katılımının sağlanabilmesi için bu süre beklenmeksizin kesit kayıt verilmiştir. Ders seçimlerinde değişiklik yapmak öğrenciler, fakülte öğrenci işlerinden teyit edilen bilgi doğrultusunda 26-28 Ekim arasındaki ‘ekle-çıkar’ haftasını beklemek durumundadır.

Bölüm Ders Planında Bir Değişiklik Olacak mı?
Hayır olmayacak. Müfredatınız İstanbul Şehir Üniversitesi’nde sorumlu olduğunuz müfredatın aynısı olacaktır. Bununla birlikte fakülte ortak seçmelisi olarak adlandırabileceğimiz havuz dersleri diğer bölümlerin kontenjan ve yüz yüze eğitime dönüldüğü takdirde fiziki kapasite dâhilinde açılabilecektir. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda, bu hususta ilgili bölümler ile işbirliğine gidilmiştir.

‘Irregular’ (düzensiz) veya sınamalı öğrenciyim. Üstten veya diğer dönemden ders alma koşulları nelerdir?

Öncelikle, sadece içinde bulunduğumuz dönemin derslerini sistemde görebileceğinizi bilmelisiniz. Diğer bir ifade ile, güz döneminde bahar döneminin derslerini alamazsınız. Bir dönemde alabileceğiniz ders sayısı BYS sisteminden ders seçerken ekranda gözükecektir. Bunun üzerinde üstten ders almak için genel not ortalaması 2.00-2.99 arası olan öğrenciler, üst dönem derslerinden 1 adet; not ortalaması 3.00'ün üzerinde olanlar 2 adet ve son sınıfta olup bu dönem mezun olma durumunda olanlar ilave 3 ders alabilirler.

ÇAP-YAP hakkımız devam edecek mi, bu konularla ilgili kiminle irtibat kurmalıyız?

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde devam ettiğiniz ÇAP-YAP programlarına aynı müfredatla ve AKTS sorumlukları çerçevesinde devam edeceksiniz. İntibaklar yapılmıştır. 2020-2021 yılında ÇAP'a başlayacak öğrenciler için ise hem Anadaldan hem de ÇAP programından 240 AKTS’yi tamamlamaları zorunludur.

Bu sayfa İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından en son 22.10.2020 15:17:33 tarihinde güncellenmiştir.